Estetisk/kosmetisk tandvård

Tandblekning

Med åren blir tänderna mörkare, de slits och missfärgningarna tränger djupare in i emaljen. Missfärgninagrna beror främst på intag av kaffe, te, tobak, vin och färgrika matvaror som rödbetor och blåbär.

Genom att bleka tänderna kan du på ett enkelt sätt få ett ljusare och vitare resultat. Vi gör tunna skenor som är anpassade just efter dina tänder och i dessa lägger du en gel som du har antingen dag- eller nattetid.
De flesta märker en skillnad redan efter en natt men för att resultatet ska hålla i sig måste du fortsätta i två veckor. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på hur tänderna såg ut innan.
En del kan uppleva ilningar och stumhet i tänderna under blekningen. Känsligheten försvinner efter avslutad blekningsbehandling. Du kan förebygga detta genom att skölja med fluor, borsta med en tandkräm anpassad för ilande tänder. Pressar du tänder eller gnisslar på natten bör du bleka på dagtid.

Är du noga med tandhygien och tänker på vad du utsätter dina tänder för kan resultatet hålla i upp till fem år. Eftersom du behåller dina anpassade skenor kan du lätt fräscha upp resultatet genom att bleka 3-4 dagar vartannat år.

Patientanvisningar för Opalescence och Philips zoom finns här.

Skalfasader

En skalfasad är ett tunt skal antingen gjord av porslin eller komposit, ungefär som en lösnagel, som cementeras fast.
Du kan ha missfärgningar, fula lagningar eller mellanrum som du vill bygga ihop, du kan välja att göra en tand eller flera samtidigt.

Tandteknikern som gör fasaderna i porslin kan göra så tunna som 0,2 mm, därför behöver vi bara slipa ytterst lite på tanden. För att färgen ska bli så lik som dina andra tänder skickar vi dig till tandteknikern som tar färg på plats.
När du gör fasader i komposit blir de klara samma dag och görs av tandläkaren.

Oavsett förutsättning, ring och boka en tid så går vi går igenom dina önskemål och funderingar!