Du och din tandläkare/tandhygienist har valt Opalescence som blekningsmedel för dina tänder. Den här metoden är säker om den används enligt instruktionen. Det har visat sig effektiv på de flesta patienter.
Du och din tandläkare/tandhygienist har valt Opalescence som blekningsmedel för dina tänder. Den här metoden är säker om den används enligt instruktionen. Det har visat sig effektiv på de flesta patienter. Det är viktigt att följa de instruktioner som du fått från din tandläkare/tandhygienist.

Graden av ljushet som framträder genom blekningen är beroende av tre faktorer:
• Hur länge skenan används varje gång
• Antalet behandlingsomgångar/behandlingsnätter
• Tändernas blekningsbenägenhet

Följande material används
Gelskenor som tillverkats på en modell av dina tänder. Opalescence blekningsgel som innehåller 16 % karbamidperoxid.

Möjliga bieffekter
 Vissa patienter kan under blekningen uppleva ökad känslighet i tänderna. Om du får besvär med detta, använd tandkrämen Colgate Sensitive Pro-Relief varje dag under tiden du bleker. Opalescence har i flera långtidsstudier bevisats säkert att använda.

Instruktioner
Borsta tänderna noggrant.
Använd bleksprutan för att klicka ut en droppe på varje tand i skenan. Sätt in skenan i munnen och tryck lätt så materialet sprids ut på hela tanden. Blir det för mycket så det ligger på tandköttet, ta bort överflöd med en bomullstops annars börjar det irritera.
Det går bra att skölja munnen samt dricka vatten under tiden du har skenan i munnen. Använd den antingen under natten eller dagtid i 4 timmar. Har du den på natten behöver du inte ta ut den efter 4 timmar, efter 10 timmar är inte materialet verksamt längre.
Ta ut skenan och borsta med ljummet vatten i skenan så allt material försvinner.
Upprepa varje dag i ca 2 veckor tills du är nöjd.