TandregleringVi kan erbjuda två varianter på tandreglering, den ena är fastsittande  s k "räls" och den ena avtagbar tandställning.

 

Inman Aligner

Inman Aligner är en avtagbar tandställning för att korrigera trångställda och snedställda fronttänder. Den fungerar lika bra som enda behandling eller som ett första steg  inför fortsatt kosmetisk tandvård med fast tandställning samt skalfasader.

Tillsammans med nickeltitanfjädraroch två motstående bågar flyttar sig tänderna varsamt till nya positoner genom tryck- och dragkraft.
Tandställningen används 16-20 timmar per dag och kommer på kontroller var 3:e vecka.

Behandlingen tar mellan 6-18 veckor beroende på hur stor korrektion som krävs.

 

Inman Aligner

Fastbracers

Ett genombrott i dental teknik, istället för år tar det veckor till månader. Det är ett helt säker och prisvärt alternativ för patienter. 

Fastbraces är triangulära, inte fyrkantiga som traditionella hängslen. Detta ökar utrymmet. Med mer avstånd, sker förflyttningen av tänderna i snabbare takt. Endast en tråd behövs och extraktioner är sällan nödvändigt. 

Först  kommer bilder att tas av dina tänder. En skräddarsydd plan kommer att skapas. 

Efter att hängslen har lagts på, kommer tandroten omedelbart börja röra sig. Smärtan som vanligen sker med traditionella hängslen kommer att minska avsevärt. Du kommer också att se snabba resultat. 

När hängslen tas bort, får du en retentionstråd i fronten på insidan av tänderna för att hålla dina tänder på plats. Alternativt en skena att ha på natten.